Få alkoholbehandling før det er for sent

25 February 2020 Astrid Pedersen
Få alkoholbehandling før det er for sent

Mange tusind danskere lever hver dag med et overforbrug alkohol, som er direkte livsfarligt, og som kræver professionel behandling. Og endnu flere lever med et forbrug, som – hvis det får lov at udvikle sig – kan føre til et overforbrug og dermed et decideret misbrug. Er du én af dem, som drikker lidt mere, end hvad sundheds myndighederne anbefaler, bør du således være på vagt over for symptomerne på begyndende alkoholisme.

Hvornår er man alkoholiker?

Når du begynder at tørste efter alkohol allerede fra morgenstunden, og lige skal have en lille skarp for at sparke dagen i gang, er der grund til at være bekymret. Går du samtidig og småpimper dagen lang, for om aftenen lige at skulle have en to tre sjusser at falde i søvn på, kan du godt regne dig selv som begyndende alkoholiker.

Det, du iagttager, er en afhængighed i sin vorden. Hvad der senere kommer, er det, man kalder tolerans. Tolerans er betegnelsen for det fænomen, at der med tiden skal mere og mere alkohol til førend du opnår den ønskede effekt heraf. Dette betyder, at du vil skulle drikke mere og mere alkohol for hver dag der går. Du vil opleve, at du faktisk ikke kan fungere i dagligdagen uden at have en vis mængde alkohol i blodet.

Denne mængde benævnes funktions promillen. For mange alkoholikere gælder, at deres funktions promille er så høj, at et ikke alkoholiseret menneske ville være gået i dørken for længst.

Få hjælp til afvænning mens tid er

Det er vigtigt at du lige nu – mens du stadig har din dømmekraft og kritiske sans i behold – sørger for at opsøge den rette behandling. Prøver du at kvitte på egen hånd, vil du med stor sandsynlighed nemlig blive ramt af grusomme abstinenser, hvilket kan være rigtig farligt. Kontakt Behandlingscenter Stien på behandlingscenter-stien.dk og få hjælp til alkoholbehandling.

More articles