Sådan vælger du den rette luft til luft varmepumpe

24 February 2023 Emilie Jacobsen

Mange er i dag ved at omlægge deres varmekilder, da gas, brænde og træpiller er blevet dyre at varme op med. Derfor kan det være rart at have en supplerende eller en ny varmekilde, der ikke koster lige så meget. Luft til luft varmepumper er en god løsning, hvis du ikke har mulighed for at blive koblet til fjernvarme, der ofte er det billigste. M

en hvordan skal du lige vælge den rette varmepumpe? Det kommer vi ind på her. Vi er blevet inspireret af ventilationogklima.dk, der blandt andet forhandler luft luft varmepumper i Henne. Se mere her

Hvor godt er din bolig isoleret?

Når du skal vælge en luft til luft varmepumpe, skal du først og fremmest se på, hvor godt din bolig er isoleret og dermed, hvor meget du har brug for, at varmepumpen varmer op. Ved et dårligt isoleret hus skal du regne med 55 W per m2, ved et middel isoleret hus skal du regne med 45 W per m2, og ved et standard isoleret hus skal du regne med 40 W per m2. 

luft luft Varmepumpe

Scop-værdi

Når du skal vælge en varmepumpe, skal du også se på det, der heder Scop-værdien. Det står for Seasonal Coefficient of Performance og er et udtryk for, hvor meget effekt du får ud af varmepumpen på årsbasis. Hvis en varmepumpe har en Scoop-værdi på 4, giver den 4 kW varme per 1 kW el, du bruger. 

Placering og lydniveau

Du skal selvfølgelig ikke se på varmepumpens effekt, når du skal vælge en. Det er også vigtigt at tage højde for, hvor pumpen skal placeres henne, og hvor meget den larmer. Placeringen kan for eksempel være begrænset af indretningen af din bolig, og du kan derfor have brug for en varmepumpe med nogle bestemte mål. Du bør også se på, hvor meget både ude- og indedelen larmer. 

More articles