Sådan kan det gå med kæledyr

19 januar 2023 Anders Hansen

Kæledyr er elskede medlemmer af mange familier, men ligesom mennesker kan de også blive syge eller komme til skade. Almindelige skader og sygdomme, som kæledyr lider af, omfatter allergier, øreinfektioner, hudlidelser, tandproblemer, parasitter, knoglebrud, øjenlidelser og hjertesygdomme.

Allergier er et af de mest almindelige problemer for kæledyr. Det skyldes en overaktiv reaktion på et stof, som normalt ikke ville forårsage en reaktion hos andre dyr. Symptomerne kan spænde fra nysen og hoste til rød kløende hud og hævelse.

Ørebetændelse er et andet almindeligt problem, der rammer både hunde og katte. Den opstår, når bakterier eller gær trænger ind i den indre øregang, hvilket resulterer i betændelse og smerte. Hudsygdomme som ringorm, mider og loppeallergi eksem kan også ramme kæledyr. Symptomerne omfatter rødme, kløe og skældannelse i huden samt hårtab.

dyreklinik

Flere skavanker ved ens kæledyr

Tandproblemer er alt for almindelige hos kæledyr og forårsager dårlig ånde, smerte og ubehag. Opsamling af plak kan føre til tandkødssygdomme og karies, som bør behandles af en dyrlæge. Parasitter som lopper, flåter og orme kan også forårsage sygdomme hos hunde og katte. Disse parasitter lever af deres blod eller sætter sig fast på kæledyrets krop, hvilket resulterer i kløe, rødme eller endog anæmi, hvis de ikke behandles.

Knoglebrud opstår, når kæledyr lider af traumer ved fald eller bilulykker. Hunde kan også få knoglebrud, hvis de ikke overvåges, når de løber rundt i det fri. Øjenlidelser omfatter grå stær, grøn stær og sår. Disse kan medføre synsnedsættelse, hvis de ikke behandles. Endelig er hjertesygdomme et voksende problem hos kæledyr og kan skyldes genetik, infektion eller dårlig ernæring. Det kan føre til hoste, sløvhed, åndedrætsbesvær og andre symptomer, som kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Det er vigtigt at holde øje med tegn på skader eller sygdom hos dit kæledyr, så du kan få den nødvendige hjælp til dem hurtigst muligt. Hvis du har mistanke om, at dit kæledyr lider af en af disse lidelser, skal du kontakte din dyrlæge med det samme. Tidlig diagnose og behandling er nøglen til at hjælpe dit kæledyr med at nyde sundhed og lykke på lang sigt!

Værløse Dyreklinik kan være behjælpelig, når der er skader og sygdomme hos ens kæledyr.

Flere Nyheder