En gulvafslibning er billigere end en udskiftning

24 September 2020 Camilla Skøtt

editorial

Det er let at bruge penge. Faktisk er det noget, de fleste af os af gode til – særligt os der ejer en bolig. Vi skifter ud og køber nyt og skifter ud igen. Også når det kommer til gulve. Men har du et trægulv, er der god grund til at overveje en gulvafslibning i stedet.

Man kan let forestille sig, at det kune være flot med et splinternyt trægulv i hele huset, men er du helt sikker på, at det er den bedste løsning? Og her taler vi ikke kun for din pengepung (som helt sikkert ville sætte pris på en renovering i stedet), men også for miljøet og for boligens helhedsindtryk.

Nogle hjem er født med en specifik form for trægulv, og hvis du piller dét gulv ud af boligen og sætter et andet og mere moderne trægulv ind i stedet, risikerer du at ødelægge den arkitektoniske helhed. Samtidig gør du ikke noget videre godt for miljøet, når du skifter et gulv ud, der kunne være genbrugt, og så er der selvfølgelig den helt store ting, at det er langt billigere at slibe et gulv end at skifte det – det fortæller gulvkanonen.dk, der hver dag sliber og efterbehandlede slidte trægulve.

Brug pengene på noget andet sjovt!

Som tidligere nævnt er det let at bruge penge, men der er virkelig ingen grund til at skifte dit trægulv, hvis du kan slippe. Det koster rask væk mellem 500-700 kr. for et nyt trægulv (og her er ikke tænkt på al den tid, der skal bruges på arbejdet med at skifte det og smide de gamle brædder ud), mens du som tommelfingerregel kan slibe et trægulv for omkring 100 kr. per kvadratmeter.

Skal gulvet høvles, inden det kan slibes, er prisen lidt højere – måske omkring 200 kr. – men der er stadig mange penge at spare.

More articles