Vejledning til valg af billigt webhotel

25 April 2022 Miranda Denise Rendboe

editorial

Webhotel for pengene

Webhoteller findes i mange prisklasser, og forhåbentlig er dette ikke den afgørende faktor i forhold til, hvorfor du vælger et bestemt webhotel. Der er andre faktorer, som spiller større roller, når du skal tage dit valg, men det er selvfølgelig vigtigt, at du heller ikke vælger det allerdyreste uden grund. Hver virksomhed har forskellige kriterier, som skal opfyldes, når der skal vælges webhotel.

Inden I skal vælge, bliver i nødt til at kigge på, hvad I rent faktisk har brug for – både nu og på sigt. Lave prioriteringapyramide, hvor den vigtigste egenskab står øverst, dernæst de tre næstvigtige ting og i bunden de egenskaber, som når alt kommer til alt, må være tredje prioriteten. 

webhotel

Egenskaber som SKAL overvejes – også ved billige webhoteller

Leder du efter et webhotel, hvor prisen spiller en stor rolle? Så må hjemmesiden ikke være for stor og kompliceret eller have meget kundetrafik. Har din hjemmeside det, men er webhoteller meget billigt, så vil det ikke kunne betale sig, da siden vil være for langsom, og der ikke vil være plads nok.

Med det sagt er plads og hastighed to egenskaber, som skal overvejes, og som sjældent er til at gå på kompromis med. Laver du en webshops, har du brug for en del mere plads, end hvis det er til din personlige blog – her vil 10 GB i de fleste tilfælde nemt kunne dække. Er du i tvivl, findes der flere løsninger, hvor du kan starte med basispakken og opgradere efter behov. I forhold til hastighed, så vil et cloud-baseret-webhotel altid være billigere, end et shared-baseret.

Oppetiden er også vigtig at have i mente, og det samme er brugervenligheden. Det gælder ikke kun for dig, men også for dine interessenter. Backup skal du være sikker på at al din data bevares, hvis uheldet skulle være ude. Derudover er det vigtigt at være opmærksom på cybersikkerheden. De fleste webhosts tilbyder firewall, dog skal du også være opmærksom på, om de tilbyder malware.

En sidste ting at være opmærksom på er supporten – hvordan og hvor hurtigt kan du komme i kontakt med udbyderen og evt. på hvilket sprog? Det er essentielt at kunne komme i kontakt med udbyderen, også selvom du tænker, at det får du nok aldrig brug for.

More articles