Slibning af gulv – som at få et helt nyt trægulv

25 October 2017 Astrid Pedersen
image

editorial

Det er blevet meget moderne at skifte gamle, originale trægulve ud med for eksempel mikro cement (for et råt New Yorker look), klik-parket eller laminat (for et mere modstandsdygtigt og slidstærkt gulv) eller linoleum eller epoxy (for en hårdfør løsning, som er nem at rengøre eller skifte ud på ny). Det er på mange måder rigtig ærgerligt, for faktisk skal der ret meget til, førend et trægulv ikke længere kan reddes. Langt de fleste trægulve – uanset hvor slidte, skrammede og triste, de fremstår – kan enten slibes eller høvles tilbage til livet, og har for det meste mange gode år tilbage i sig, hvis blot de får den rette behandling.

Et slidt look kan reddes med en slibning af gulv

Desværre negligerer alt for mange mennesker deres smukke trægulve, og gulve, som ikke vedligeholdes og plejes, mister deres ungdoms glød og bliver grå og slidte at se på. Den grå overflade skyldes som regel nedtrådt snavs, som hænger fast i gulvet, fordi det ikke har modtaget en behandling, som gør det støv afvisende. Til gengæld sidder støvet sjældent meget mere end en millimeter nede i gulvet, så medmindre dit gulv har omfattende skader fra for eksempel vand eller dybe skrammer, bør du forsøge dig med en slibning af gulv før du beslutter dig for at brække det hele op.

Slibning af gulv ved professionel gulvsliber

Du vil sandsynligvis blive glædeligt overrasket over, hvor flot og karakterfyldt dit gulv er, når det først har været i hænderne på en professionel gulvsliber. Det er næsten som at få et helt nyt trægulv! Og hvis du sørger for at vedligeholde det i henhold til den efterbehandling, gulvet har modtaget efter slibningen, kan du have glæde af dit flotte trægulv i mange år fremefter. Tag en snak med Gulvkanonen.dk om slibning af gulv – de er professionelle og ved præcis, hvad der skal ske med netop dit gulv, hvis du ønsker en gulvafslibning.

More articles