Sådan vælger du det bedste hegn

18 January 2021 Anne-Mette Hansen

Trænger du til nyt hegn? Enten omkring din have eller ved din virksomhed? Der findes mange typer hegn. Det kan være svært at vide, hvilken slags du skal vælge. Det kan du læse meget mere om i denne guide til at købe hegn.

Sådan vælger du dit hegn

Dit valg af hegn skal afhænge af dine behov. Skal hegnet udelukkende være praktisk og lukke et bestemt område af, så udefrakommende ikke kan trænge ind? Eller skal hegnet være pænt at se på – f.eks. i stedet for at plante en hæk. 

Flot hegn i træ

Træhegn er et af de typiske valg til private haver. Det er både billigt og holdbart. Dog kræver det nogen vedligeholdelse. Du skal f.eks. male hegnet med træbeskyttelse eller maling, for at det kan holde til regn og andre vejrforhold. 

Vedligeholdelsesfrit komposithegn

Mange private vælger også ofte en vedligeholdelsesfri løsning. Det kaldes for komposit eller hardiplank. Det er ofte grå, men ligner træplanker. Men sammensætningen af materialet gør faktisk, at det er vedligeholdelsesfrit og ikke skal behandles overhovedet. Det er et dyrere valg end almindelige træ. Til gengæld holder det i mange år, og du slipper for at vedligeholde det. 

Sikkert panelhegn

Har du brug for et sikkert og solidt hegn til at indhegne din virksomhed? Så er panelhegnet ideelt. Dette er typisk udført i metal eller stål og er svært at bryde igennem. Selvom det hegner området ind, giver det stadig udsyn. Så man ikke føler sig lukket inde på arealerne. 

Panelhegnet er også ideelt til f.eks. hundeindhegninger. Det holder hunden inde på det område, hvor den skal blive. Men samtidig har hunden mulighed for at se ud, og man kan se ind til hunden. 

Hvilken type hegn du skal vælge er helt op til dine behov, dit budget og hvor indbydende hegnet skal se ud.

 

Flere Nyheder