Opkøb af dødsbo – hvad er det, og hvordan fungerer det?

22 December 2022 Camilla Sørensen

editorial

Hvis en af dine nærmeste er gået bort, og du skal finde ud af, hvordan du kommer videre, kan opkøb af dødsbo være en mulighed. Det er dog ikke noget, der er nemt at gå til, så læs med i denne artikel og få et indblik i, hvordan opkøb af dødsbo fungerer.

Hvad er opkøb af dødsbo?

Når en person går bort, efterlader vedkommende sig ofte en masse ting og ejendele. Det skal afklares, hvem der arver dette – og i nogle tilfælde kan opkøb af dødsbo være en mulighed.

Hvis du er arving, har du ret til at opkøbe dødsboet alene eller sammen med andre arvinger. Det betyder dog ikke, at opkøb af dødsbo er gratis for dig. Som arving skal du nemlig først betale boets gæld og dernæst opkøbe det for en pris, der er sat af sagsøgeren (ofte et firma, der har specialiseret sig i opkøb af dødsbo).

dødsbo

Men hvorfor ville man overhovedet opkøbe et dødsbo? Det kan have flere årsager. Mange oplever at stå med en enorm opgave, når de skal rydde op i alt det efterladte – især i tilfælde hvor den afdøde ikke har haft tid til at oprette testamente. I sådan et tilfælde opkøber firmaer dødsboet, så arvingerne ikke skal gennemgå den opgave selv.

Firmaerne opkøber også ofte dødsbo for at sælge det videre – enten som en samlet pakke eller ved at sælge tingene enkeltvis. Der kan dog være nogle forholdsregler, man skal være opmærksom på, hvis man overvejer opkøb af dødsbo. Det kan være en god idé at få hjælp fra en advokat, så man ikke ender i en dårlig handel.

Alt i alt kan opkøb af dødsbo være en mulighed for arvinger, men det kræver overvejelse og ofte professionel hjælp. Overvejer du opkøb af dødsbo, er det en god idé at tage alle forholdsregler og kigge på de juridiske aspekter på forhånd. Det kan spare dig for unødvendige problemer i fremtiden.

More articles