Kender du de tre typer af skyldnere? Sådan reagerer de på inkasso

31 August 2021 Emilie Jacobsen

Er der nogen, der skylder din virksomhed penge, har du måske lyst til at kime dem ned for at få fat på pengene hurtigst muligt. Men det er ikke sikkert, at det er den rette strategi. Der findes nemlig forskellige former for skyldnere, og de skal derfor behandles forskelligt, for at du nemmest muligt kan få dine penge tilbage.

Vi kommer ind på tre forskellige typer af skyldnere her. Artiklen er inspireret af inkassofirmaet Debtia, der har stor erfaring med at inddrive penge på vegne af andre. Du kan derfor blive meget klogere på inkasso på deres hjemmeside. 

De angerfulde 

De nemmeste skyldnere at have med at gøre er de angerfulde. Det er dem, der, hvis de har pengene, vil skynde sig at betale regningen, når de får et brev fra inkasso. De føler sig skamfulde over, at de ikke kunne betale. Det er derfor vigtigt, at du ikke farer for hårdt frem over for dem. De er samarbejdsvillige nok. Har de ikke pengene nu, vil I ofte kunne frem til en afdragsordning i forhold til dem.

De vrede 

Nogle mennesker reagerer ved at blive vrede, når de får en henvendelse fra inkasso. Det kan være, at de vil starte med at diskutere, om de overhovedet skylder dig pengene. I alle inkassosager er det selvfølgelig vigtigt, at du har dokumentationen i orden, men her kan du i højere grad komme til at bruge den. 

De ligeglade

Denne gruppe af skyldnere er ofte de sværeste at have med at gøre. De vil trække på skulderen, når de får en henvendelse fra inkasso, hvilket kan gøre det meget svært for dig at få dine penge fra dem. Måske skyldes deres ligegyldighed, at de i forvejen har så stor gæld, at en henvendelse om mere gæld ikke gør den store forskel for dem. Et inkassofirma som Debtia vil vide præcis, hvordan de skal behandle sådan nogle skyldnere. 

Flere Nyheder