Hvordan skal man forholde sig med forældet gæld?

08 June 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Forældet gæld er lidt en prekær størrelse at have med at gøre, for det kan være et lidt betændt område, hvor man hurtigt kan komme til at træde forkert.

Lad os tage et eksempel med, at du måske har lånt penge på et tidspunkt, hvor der så er blevet lavet en aftale om, hvornår lånet skulle betales tilbage – men også hvornår lånet ville blive for gammelt.

Desværre kunne du ikke betale al gæld tilbage, selvom du betalte en del, og både kreditor og du kom fra lånet, for det var ikke noget, som der var alarmerende vigtigt, og lånebeløbet var måske ikke så stort; og der blev ikke aftalt at sætte renter på, så lånet blev sådan set heller ikke større.

Men så gik der noget tid, hvor kreditor så kom i tanke om lånet og kontakter dig og beder dig om at betale det tilbage alligevel.

Hvad skal du så gøre?

Ingen grund til at reagere på forældet gæld

De fleste af os vil nok reagere med overraskelse, fordi vi havde glemt lånet, men da vi får forelagt bevis for, at vi har stiftet det lån, så kommer vi i tanke om det og ved også godt, hvornår det blev indgået.

Men som du tænker baglæns, så kan du da også huske, at lånet faktisk må være så gammelt, at det næsten må være forældet.

Det er da værd at undersøge nærmere, for hvis lånet reelt set ikke er aktivt længere, så skal man jo ikke betale af på det.

Af den grund skal man også lade være med at føle sig presset til at betale af på lånet igen, for hvis man gør det, så anerkender man jo, at lånet stadig eksisterer.

Hvis du så tvivler, om dit lån er aktivt eller ej, så er det værd at undersøge den slags nærmere, for man skal jo ikke af med penge, som man ikke skylder længere.

More articles