Hvordan finder du det rette domæne?

04 October 2021 Steffen Petersen

Hvis man ønsker at få en hjemmeside, så er der nogle ting, man skal have styr på. En af de ting er blandt andet, at man skal have styr på hvad hjemmesiden skal hedde, eller på fagsprog, hvilket domænenavn man skal bruge til den. Når man skal på jagt efter sit domænenavn, så er der nogle ting du skal være opmærksomme på. Derfor har vi samlet dem i dette indlæg, så du kan hjælpes på rette vej.

Der findes kun en af hver

Det første man skal være opmærksom på, når man er på udkig efter et domæne, er at det på ingen måde er muligt at købe det samme domænenavn to gange. Jo, man kan godt få et der hedder navn.com og navn.dk, men det er ikke muligt for to parter at købe det samme domænenavn med samme endelse.

Derfor skal du lave et tjek af domæne, inden du vælger hvilket domæne du vil bruge. Det skal du for at se om det er ledigt, og hvis det ikke er ledigt, om det så er aktivt i brug. I Danmark må man ikke spekulere i domænenavne, og derfor må man ikke købe dem med henblik på videresalg med fortjeneste.

Brug ikke æ, ø og å

Vi anbefaler, at du så vidt muligt undgår at bruge æ, ø og å. Det gør vi fordi, det ikke er alle browsere der er så gode til at aflæse dem. Derudover bliver æ, ø og å konverteret om til nogle andre tegn, hvis man skal linke til siden. Derfor anbefaler vi, at man bruger ae i stedet for æ, o i stedet for ø og aa i stedet for å.

Det anbefales dog stadig, at man køber domænet med æ, ø eller å, hvis man har noget der staves med det. Man kan nemlig altid sætte en viderestilling på, så de ender på den rigtige hjemmeside.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://techbloggar.se/

https://techbloggaren.se/

https://technewz.se/

https://all-teknik.se/

https://bostadens-it.se/

https://dator-bloggen.se/

https://datorbloggen.se/

https://elektronikbloggen.se/

https://hemmets-it.se/

https://it-familjen.se/

https://pc-bloggen.se/

https://svenska-itbloggen.se/

More articles