Hvor vil du sætte din varmepumpe op henne?

15 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

En varmepumpe er en meget mere bæredygtig, økonomisk og fordelagtig varmekilde at benytte end så mange andre af slagsen, der findes.

De fleste andre varmekilder er enten nogle, der forurener, ikke holder godt nok på varmen, så den går til spilde – hvilket også rammer din pengepung – fylder for meget eller hele tiden har udgifter til noget, der skal fyldes på, om dette så er træpiller, olie, brænde, elektricitet eller noget helt andet.

Selvfølgelig vil det måske være for meget forlangt, at man udelukkende varmer store gårde og godsrealer op med en enkelt varmepumpe. Her ville det nok kræve nogle flere af slagsen at sætte op, men med tiden vil der sikkert bliver udviklet nogle endnu mere effektive varmepumper, som i fåtal kan varme store områder godt op.

Men stadigvæk kan selv en enkelt varmepumpe eller bare to være bedre at bruge i lejligheder, mindre huse og andre steder enten som supplement til en anden varmekilde eller helt udelukkende ved brug af varmepumper.

En varmepumpe udnytter jo naturens egen energi og omdanner den efter de almindelige fysiske principper, man lærte i folkeskolen.

Selv hvis denne viden ikke sidder så godt fast fra dengang, så er det vigtigste sådan set at huske, at varmepumper ikke skal fyldes på med noget for at holdes igang andet end en smule el, hvilket stadig er markant lavere end ved el-radiatorer.

Der er egentlig bare en smule vedligehold ved at gøre dem rene, så de stadigvæk er pæne at se på.

Og deres design er overordnede noget, som vil passe ind i alt fra sommerhuse til udehuse, annekser, arbejdspladser, redskabsskure og andre boligformer og steder, der trænger til at blive varmet op med naturens egen varme.

Desuden fylder de heller ikke alverden at have hængende, de larmer næsten ikke, og så er de heller ikke svære at sætte op og regulere.

More articles