Hvor bruger man knapcellebatterier?

01 September 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvor bruger man knapcellebatterier?

Hvis du ikke lige ved, hvad knapcellebatterier er, så omtaler de fleste danskere dem nok som “de små runde batterier”.

Du ved, dem i sølvfarve, som er praktisk talt helt flade, og som man altid glemmer at have liggende i en batteriskuffe, hvorfor man burde huske at købe den slags knapcellebatterier, når man alligevel gør sig dit batteriindkøb.

For det er faktisk ikke altid, man lige er klar over, hvor mange komponenter i ens hjem, der reelt bruger knapcellebatterier.

Man kan blive helt overrasket over, hvad mange elektroniske genstande der bruger den type af batterier.

Nu skulle man måske mene, at hvis noget er elektronisk, så kunne der også være en stor chance for, at det kører på batterier.

Men finten er, at mange ting køber vi jo, hvor der medfølger batterier, og de allerede er sat i, men så tror vi blandt andet, at et panel på den enkelte del måske er den anordning, der er med til at lade den op via solen, så man tror, man har et rigtig miljøvenligt apparat i hånden.

Så efter mange perioder med brug, så vil den pludselig ikke tænde, og man opdager en meget undseelig luge på bagsiden af apparatet, der kan tages af, og den afslører så, at her skal sidde et enkelt knapcellebatteri eller to af slagsen eller flere.

Og det har man sjældent liggende, for de typer af batterier er ikke lige så kendte og sådan set ikke lige så benyttede som for eksempel AA-batterier, AAA-batterier eller de større nivoltsbatterier.

Men knapcellebatterier bruger man i alt fra lommeregnere, brevvægte og elgetøj.

Og forestil dig lige, at dit barns yndlings legetøj pludselig ikke vil starte eller kun virker i korte perioder, og så er det fordi, der ikke er nye knapcellebatterier i det.

Så er det da kun godt, hvis du altid sørger for at have nogle af disse liggende.

Flere Nyheder