Hvad koster en boligadvokat?

25 May 2020 Lotte Hindsberg
image

editorial

At købe en ny bolig er for de fleste mennesker ikke alene noget de kun gør få gange i livet det er også en af de største økonomiske transaktioner man foretager sig i løbet af livet. Derfor kan det være en god ide at få en boligadvokat med ind over allerede tidligt i forløbet.

Gerne allerede imens du kigger på forskellige boliger. Modsat sælger som har ejendomsmægleren på sin side, vil du ofte komme alene eller med en nær familemedlem som sjældent er professionel.

Det er en boligadvokat og han vil kunne hjælpe dig med at gennemgå boligen, sikre at der fra kommunens side ikke er planer som du ikke kender til, men som vil påvirke dig og din bolig.

Ofte har en boligadvokat en fast pris alt efter hvilken service du eftersøger. Blandt andet en skøde pris, hvis du udelukkende ønsker hjælp til at få udfærdig skøde og tinglysning og en anden hvis du gerne vil have hjælp til selve købet. Det er muligt selv at lave det praktiske med skødet, men det kan godt betale sig at bruge de par tusinde det koster at få en boligadvokat til at gøre det, især hvis du vil sikre dig at det bliver gjort hurtigt og ikke bliver sendt retur med ændringer af tinglysningsdommeren.

Derfor er tinglysningen så vigtig

Det er vigtigt at skødet på bolighandlen bliver tinglyst så hurtigt som muligt. Det skyldes at handlen ikke er gennemført før tinglysningen. Det betyder helt konkret at sælgers kreditorer har mulighed for at gøre indsigelser og tage pant i boligen, også selvom du forlængst er flyttet ind.

Tinglysningen er dit bevis for at boligen er din. I dag foregår en tinglysning elektronisk, hvor begge parter underskriver ved hjælp af NemID. Danmark var det første land i verden, der overgik til at tinglyse elektronisk.

More articles