Fagforeninger for akademikere

06 July 2020 Lotte Hindsberg

editorial

En fagforening er ikke udelukkende noget for arbejdere også akademikere har brug for en fagforening. I dag tilbyder fagforeningerne langt mere til deres medlemmer end at de forhandlers overenskomst med arbejdsgiverne.

De tilbyder karriererådgivning, juridisk hjælp og andre services der hjælper dig i løbet af dit arbejdsliv. De fleste fagforeninger har specialiseret sig i forskellige faggrupper for bedre at kunne yde den rette rådgivning. Er du akademiker bør du derfor søge på fagforening akademiker, så du finder den rigtige fagforening der passer til dig og dit behov.

Hvad tilbyder en fagforening

En af de ting fagforening tilbyder deres medlemmer er en lønsikring. Bliver man arbejdsløs og er medlem af en A-kasse og fagforening udbetales 19.000 kr om måneden, men det er et beløb de færreste kan betale leve af.

Derfor tilbyder mange fagforeninger en lønsikring. Det er en forsikring der sikre at du får udbetalt 80-90% af de nuværende løn i op til 2 år. Prisen afhænger af hvilke beløb og løbetid du vælger. Den er ikke billig, men den giver en sikkerhed og tryghed og betyder, at du ikke enten skal tage det første og bedste job eller flytte. 

En andet stort område som en fagforening i dag tilbyder deres medlemmer er karriererådgivning. Det kan være at du har brug for kurser eller efteruddannelser for at komme videre i din karriere. Det kan også være at du har brug for mere personlig rådgivning der retter sig mere henad coaching. Måske er der gået år siden du sidst har skrevet en jobansøgning eller dit CV har brug for en opdatering.

Netværk er en af de områder som fagforeninger også arbejder med da omkring 50% af alle job bliver besat via netværk. Fagforeningerne tilbyder både rent netværksmøder til kurser og efteruddannelser hvor der også er mulighed for at netværke med andre medlemmer fra samme faggruppe. 

More articles