Få den hjælp, du behøver, hos din psykolog

10 March 2020 Astrid Pedersen
Få den hjælp, du behøver, hos din psykolog

Føler du ofte, at verden ikke helt stemmer overens med dine forventninger? Er du malplaceret uanset hvor du befinder dig, og føler du dig ensom blandt mennesker? Så gennemlever du nok det, man kalder en eksistentiel krise. Og så kan det være en god idé at tage et antal samtaler med en, som har specialiseret sig i netop denne type kriser, nemlig en uddannet psykolog.

Hvorfor besøge en psykolog?

Der kan være mange gode grunde til at indlede et behandlings forløb hos en psykolog. Du behøver ikke at have en psykisk lidelse eller en diagnose for at have glæde af samtaler med en dygtig psykolog.

Mange mennesker bruger psykolog samtalerne på at blive klogere på sig selv. Dette kan for eksempel ske gennem bearbejdelse af traumer fra barndommen eller komplekser, som er opstået tidligt i livet. Mennesker, som har gennemgået en grim oplevelse, og som følge deraf har udviklet PTSD (Post Traumatic Stress Disorder) i en større eller mindre grad, kan også søge hjælp hos en psykolog. Stress patienter kan også bruge psykolog samtaler som led i deres behandling, idet en psykolog kan være en god støtte igennem forløbet.

De fleste mennesker, som har gennemgået et behandlings forløb hos en autoriseret psykolog, beretter om et øget selvværd og et fornyet mod på livet. Dette skyldes som regel, at man gennem den selverkendelse, som opnås gennem de målrettede samtaler, bliver klogere på de mekanismer, som styrer ens tanke og handle mønstre.

Med denne viden kan man blive bedre til at sige fra i situationer, som presser én derud hvor man har svært ved at overskue konsekvenserne. Og på den måde har man allerede lært at mestre livet på et helt nyt niveau.

Hvor finder jeg en dygtig og kompetent autoriseret psykolog i Skive?

Hos Grethe Drejer kan du få hjælp til såvel kriser som stress og sorg arbejde. Bestil tid på grethedrejer.dk

Flere Nyheder